Exfolieringar

Posted by on sep 4, 2019 in Hudvårdsprodukter | Kommentarer inaktiverade för Exfolieringar

Exfolieringar

Något som man har hört mycket om de senaste åren är exfolieringar och hur bra det är att använda sig av detta några gånger i veckan.

En exfoliering, som också kallas för peeling, är en hudvårdsprodukt som är lite starkare än de vardagliga produkterna man har i badrumsskåpet.

Den här produkten ska användas cirka 1-3 gånger i veckan och hjälper till att få bort döda hudceller, smuts och makeuprester som en vanlig rengöring inte får bort.

Genom att använda en exfoliering kan man även få en slätare hudyta och en jämnare hudton. Eftersom en peeling “slipar” bort döda hudceller sätter detta igång produktionen av nya och friska hudceller. På det här sättet håller man huden fräschare, slätare och yngre. En exfoliering hjälper även till med att få bort tilltäppta porer, finnar och knottror.

Genom att bli av med det döda hudlagret blir även krämer och produkter som används efteråt mer effektiva då de kan tränga djupare in i huden.

Det finns två typer av exfolieringar att välja mellan, man kan antingen använda sig av en mekanisk eller kemisk peeling.

En mekanisk peeling innebär att man får jobba med den på huden för att den ska ha någon effekt och en kemisk innebär att den jobbar av sig själv när den appliceras på huden.