Vad är en toner/ansiktsvatten?

Posted by on okt 11, 2019 in Hudvårdsprodukter | Kommentarer inaktiverade för Vad är en toner/ansiktsvatten?

Vad är en toner/ansiktsvatten?

I en hudvårdsrutin ska det ingå en toner/ansiktsvatten, efter att man har rengjort ansiktet är det nästkommande steg.

En toner som också kallas för ansiktsvatten är ett viktigt steg i hudvårdsrutinen. En toner används för att återställa hudens pH efter att man har varit i kontakt med vatten.

Eftersom hudens normala pH ligger på cirka 5,5 och är sur, blir detta en miljö som bakterier inte tycker om. Men vatten är basiskt och när man tvättar sitt ansikte och är i kontakt med vatten, blir hudens pH också basiskt. Bakterier tycker om basiska miljöer, blir huden basisk kommer bakterier att gro och detta medför hudproblem. De hudproblem som kan uppstå när man inte använder en toner är bland annat, att man kan få små knottror över hela ansiktet och främst pannan. Ett annat vanligt problem är att man blir väldigt torr och känslig.

När man använder sig av ett ansiktsvatten efter att ha rengjort ansiktet, buffas hudens pH tillbaka till 5,5 och detta dödar istället bakterierna.

Om huden inte befinner sig i rätt balans och pH, kommer inte heller nästkommande produkter att ha någon effekt. Huden kommer istället koncentrera sig på att gå tillbaka till att bli en sur miljö för att skydda sig mot bakterieintrång, vilket i sin tur betyder att krämer och serum som används innan huden gått tillbaka till sitt normala pH inte kommer att vara effektiva eller ge något resultat.

Det är därför det är viktigt att använda sig av en toner/ansiktsvatten i sin hudvårdsrutin.