Använd rätt hudvårdsprodukter under sminket

Posted by on okt 5, 2020 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Använd rätt hudvårdsprodukter under sminket

Att sminka sig är ett bra sätt att förbättra och framhäva sina naturliga drag, men det kan bli ett stort fiasko om man inte har gjort ett bra förarbete innan. Sminket kan bara prestera bra förutsatt att basen är bra. Det går alltså inte att trolla med smink, även om man skulle vilja.

Sminkets bästa vän – en bra bas

Det går att göra otroligt mycket med smink för att framhäva, dölja eller konstruera om hela ansiktet. Dock finns det en hel del begränsningar som man måste förhålla sig till. En av dem är vad man sminkar över, med andra ord så måste man ha en så jämn och fin hud som möjligt för att sminket ska lägga sig bra. Självklart är ingen perfekt och de flesta har något eller några problemområden i hyn, men det finns mycket man kan göra för att förbättra eller försämra sin hys naturliga tillstånd. Bland annat kan man:

  • Exfoliera ansiktet innan man applicerar sitt smink. Genom att ta bort döda hudceller skapar man en jämnare hudyta och då kommer sminket att lägga sig bättre.
  • Använda rätt hudvårdsprodukter under sminket. Hur sminket interagerar med huden beror mycket på vilka hudvårdsprodukter man använder under sminket. Därför är det viktigt att använda sig av bra hudvårdsprodukter från exempelvis Verso eller något annat hudvårdsmärke som får hyn och sminket att samarbeta bättre.
  • Behandla problemområden aktivt. Om man lider av torrhetsfläckar, acne eller någon annan hudåkomma är det viktigt att man försöker göra något åt det på daglig basis för att förbättra sin hys tillstånd. Även om smink kan göra mycket för att dölja problemområden, så finns det inget som går upp emot att ha en frisk och välmående hy.