Att göra sin egna hemmagjorda kroppsskrubb

Posted by on sep 18, 2020 in Tips och tricks | 0 comments

Att göra sin egna hemmagjorda kroppsskrubb

Att skapa sin egna skrubb för kroppen är enklare än man tror. Det tar endast några få minuter att göra sin hemmagjorda kroppsskrubb och den kommer att fungera minst lika bra som de man köper färdiga.

Det enda man i stort sett behöver för en hemmagjord skrubb är socker och olja! Med endast två ingredienser kan man snabbt skapa sin alldeles egna peeling. Det kan vara bra att välja ut en olja som också är närande för huden. Till exempel, är mandelolja och kokosolja väldigt fuktgivande och bra för huden. Detta gör att exfolieringen också blir återfuktande så att huden blir extra len. För att ge sin skrubb en härlig doft kan man använda sig av aromaoljor, dessa är även bra för både huden, kroppen och själen.

Vill man pigga till huden lite mer än bara en vanlig peeling kan man använda sig av kaffe!

Koffein piggar upp huden och sätter igång blodcirkulationen, detta är perfekt för att också motverka celluliter. Den här typen av hemmagjord skrubb är till och med enklare än den ovannämnda, det enda man behöver här är morgonens kaffesump! Kan det bli bättre? Drick en kopp kaffe och få en färdig kroppsskrubb på köpet!