Brun utan sol

Posted by on jun 27, 2020 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Brun utan sol

För de som älskar att vara solbrända är brun utan sol den perfekta produkten.

En brun utan sol är ofta en kräm, spray eller mousse som man applicerar på huden och efter några timmar blir huden brun och fin, precis som den brukar vara efter semestern.

Anledningen till att man blir brun av dessa produkter utan att behöva vistas i solen är att de innehåller en ett ämne som kallas för DHA.

När DHA appliceras på huden och får kontakt med det översta proteinlagret som är ytterst på huden, reagerar proteinet genom att byta färg. Detta gör att vi blir bruna utan att behöva sola och skada huden.

Resultatet av en brun utan sol håller i upp till cirka en vecka, när de döda hudcellerna faller av faller också färgen av och ny och blek hud kommer upp till ytan.

Oftast är det bäst att skrubba bort den gamla färgen efter några dagar och applicera på ett nytt lager av sin brun utan sol för att undvika att bli fläckig.

Detta är ett perfekt sätt att kunna hålla sig brun på utan att skada huden genom att vistas i sol. Man slipper brännskador, tidigt åldrande av huden och risken av hudcancer. Det är också smidigare att bli brun genom att applicera produkter än att ligga i solen i flera timmar för att kunna få till en solbränna.

För att en färg från en brun utan sol ska bli snygg och hålla i sig länge är det bra att exfoliera huden innan man påbörjar sin applicering för att få bort alla döda hudceller. På detta sätt kommer man kunna få ett jämnare och finare resultat som håller längre.

Det är också bra att smörja in sig varje dag efter appliceringen av brun utan sol, för att slippa att bli torr och fjälla. Detta gör att färgen håller i sig längre och man slipper att bli fläckig.

Idag finns det mängder av olika typer av brun utan sol-produkter på marknaden som underlättar applicering och användning av produkterna. Men för de som tycker att det kan vara jobbigt att göra detta själv kan man göra det som en behandling på skönhetssalonger.

Behandlingarna kallas för spraytan och många kan uppleva att man får en djupare färg av denna behandling som håller längre.