Fixa bättre smink

Posted by on dec 26, 2020 in Hudvårdsprodukter | Kommentarer inaktiverade för Fixa bättre smink

Fixa bättre smink

Älskar du att sminka dig? I så fall bör du känna till olika knep för att få till en bättre sminkning. Det gäller bland annat att ta hand om sin hud och att få den att bli i så gott skick som möjligt. Då kommer sminket att lägga sig mer naturligt. Men när sminket väl är på plats bör man fixera det så att det sitter bättre.

Skapa rätt förutsättningar för en naturlig sminkning

Smink är egentligen bara färg till ansiktet. Det gör ingenting som förändrar hur vi ser ut, det framhäver bara det vi har. Därför gäller det att göra det bästa av vad vi har, både innan och efter sminkningen.

Innan man lägger ett smink bör man se till att huden är ordentligt återfuktad. Det gör man bland annat genom att använda sig av återfuktande ansiktsprodukter samt regelbundet lägga ansiktsmasker för att ge ansiktet en djupinpackning. Man kan gärna lägga en återfuktande ansiktsmask innan man sminkar sig, för att ge ansiktet en ordentlig fuktboost innan sminket kommer på. Om man lägger smink över ett torrt ansikte kommer sminket att bli fläckigt och absorberas olika beroende på hur torr man är på olika delar i ansiktet. Efter några timmar kommer även sminket att ”rinna av” på grund av att talgkörtlarna producerar mer talg för att kompensera för bristen på fukt.

Efter att man har lagt sminket gäller det att se till så att det sitter på plats. Med en återfuktande setting spray tillför man huden extra fukt även efter att sminket är applicerat. Då kommer sminket att sitta mycket längre, vilket kan passa bra om man ska gå på middag eller fest. En setting spray finns i olika kvaliteter och prisklasser, så välj ett som passar dig både till pris och preferenser.

Det gäller även att ta bort sminket på ett bra sätt. Om man lider av mycket torr hy kan det vara bra att tvätta bort sminket med en rengöringsmjölk istället för tvål. Då tvättar man inte bort all fukt som man precis har tillfört huden. Kom även ihåg att peela ansiktet ibland för att göra hudytan jämn.