Göra egna ansiktsmasker

Posted by on jul 7, 2020 in Tips och tricks | 0 comments

Göra egna ansiktsmasker

Det finns en mängd olika ansiktsmasker att köpa men ibland kanske man inte hittar något som fungerar eller känns bra. Och ibland kan det vara alldeles för dyrt med alla produkter som behöver köpas. Därför är det bra att kunna göra sina egna masker, detta gör det också enklare att använda sig av masker som huden har behov av. Man är inte bunden till en och samma sorts ansiktsmask och kan variera mer.

Det finns flera olika recept att använda sig av när man vill skapa sin egna mask och det krävs inte många ingredienser för att få till en bra hemmagjord produkt.

Bland det bästa man kan använda sig av är olika frukter, eftersom frukter innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Många frukter fungerar även blekande och exfolierande, vilket gör att man kan få exfoliering och fukt och näring i samma produkt.

Förutom frukter finns det även en del andra ingredienser som är fantastiska för huden, en väldigt näringsrik och bra ingrediens är honung.

Honung är rik på vitamin B12 och är en väldigt bra anti-age-ingrediens, vilket ger huden en extrem vitaminkick.

Förutom honung har vi också en annan superingrediens som de flesta har liggandes hemma i skåpen. Havre är en ingrediens som återfuktar huden ordentligt samtidigt som den lugnar huden, detta gör havre perfekt för en känslig och fuktfattig hud. Denna ingrediens passar perfekt att mixa med andra frukter för att skapa en egen multifunktionell ansiktsmask.

Det finns mycket man kan använda sig av hemma för att slippa köpa dyra produkter och kunna skapa sina egna. Men man får inte heller glömma att det man gör själv kommer man inte kunna spara för vidare användning. Eftersom produkterna inte innehåller konserveringsmedel kommer de att så småningom att bli dåliga och därför är det bra att göra en ansiktsmask för ett tillfälle.