Hudvård för män

Posted by on maj 24, 2020 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Hudvård för män

 

När det pratas hudvård låter det ofta som att vi bara benämner hudvård för kvinnor och att hudvård för män glöms bort. Men det är även viktigt för männen att vårda sin hy, man skulle till och med kunna säga att det är viktigare för män. Eftersom män ofta rakar sig och använder sig av olika rakapparater och produkter utsätts deras hy för nötning mer än kvinnors och därför är det också viktigt att de använder sig av bra hudvårdsprodukter.

Även om det flesta hudvårdsprodukter på marknaden är unisex och passar både män och kvinnor så bör män vända sig till den hudvård som är just anpassad för deras hy.

Detta för att män har en annan struktur på sin hud och vävnad än vad kvinnor har.

Män har en tjockare hy än kvinnor och på grund av detta tål även deras hud mer än vad kvinnors gör. Det här beror bland annat på att män har skägg och ska kunna raka bort skägget utan att huden tar skada. Men de har även en annan bindvävnad än vad kvinnor har och därför har de en mer tålig hy. Män kan inte heller få celluliter på grund av att deras bindvävnad är annorlunda än kvinnors.

Hudvård och skäggvård

Det är viktigt att män även skyddar sin hud när de rakar sig, för att huden ej ska skadas och för att få en så mild rakning som möjligt.

Och efter en rakning behöver man självklart också vårdande produkter för att reparera huden och ge den näring och fukt. Förutom detta behöver män precis som kvinnor också ha en vardaglig hudvårdsrutin med produkter som används morgon och kväll.

För att det ska bli så effektivt som möjligt är det bra om de väljer att använda sig av serier som är just utformade för män och deras behov.

För de som gillar att spara sitt skägg är det bra att förutom hudvård även ha en bra skäggvård. Idag finns det ett hav av produkter på marknaden som är utformade för just skäggvård.

Dessa produkter brukar bestå av oljor, vilket ger fukt till skägget men även huden.

Eftersom det är svårt att vårda om huden på områden där man har sitt skägg är det bra att använda sig av dessa produkter. Precis som skalpen får näring när vi använder oss av hårvårdsprodukter, får även huden näring genom dessa produkter som används i skägget.