Hudvård

Posted by on mar 5, 2021 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Hudvård

Att ta hand om sin hud och hy är något som många, i synnerhet kvinnor, är väldigt måna om. I takt med att vi blir äldre börjar rynkor och liknande tecken på åldrande framträda i större utsträckning, ett fenomen som många vill förhindra från att uppstå. Det finns många sätt att förhindra sådant, och många olika typer av hudvårdsprodukter och behandlingar är inriktade på att reducera just fina linjer och minska de fysiska tecknen på åldrande. Något som är centralt oavsett hur man tar hand om sin hud och hy är enligt Damernas Värld att man är kontinuerlig i sitt användande av produkter eller utförandet av behandlingar. På så sätt uppnår man ett bättre och mer hållbart resultat.

Många kliniker runt om i Sverige erbjuder behandlingar inriktade på att behandla och stärka åldrande hy och hud, och efterfrågan har ökat i stor utsträckning det senaste decenniet på just sådana behandlingar. Ett företag som ägnar sig åt detta är Akademikliniken, vilka utför olika typer av dermatologiska behandlingar oavsett ålder eller kön på dig som kund. De är experter på estetisk och medicinsk kirurgi och har på grund av sin oerhört kompetenta och serviceinriktade personal ett gott rykte bland sina kunder.

Bortsett från estetisk och medicinsk kirurgi samt injektioner erbjuder de även estetisk tandvård, det vill säga tandblekning och övriga behandlingar för att du som kund ska trivas med ditt leende och dina tänder. Deras tandblekning är mer skonsam mot tänderna och skadar inte tänderna i lika stor utsträckning som andra motsvarande behandlingar. De är även specialiserade på dermatologiska behandlingar för huden och hyn, med ett brett utbud av olika typer av behandlingar, vilka givetvis utförs av personal med kompetens och befogenhet att utföra dessa. Att med jämna mellanrum unna sig en ansiktsbehandling är enligt totalhälsa ett effektivt sätt att hålla huden och hyn ung och förhindra att ålderstecken uppkommer i ett för tidigt stadie.

En anledning till att huden åldras är enligt 1177 exponering av sol. Solen står för upp emot 80 % av åldrande av huden, vilket gör solskyddsfaktor till en av de bättre produkterna för att motverka åldrande. Även kroppens och hudens kollagenproduktion minskar över tid, enligt vilket gör att rynkor och fina linjer kan vara mer framträdande ju äldre man blir.