Kroppsprodukter

Posted by on apr 26, 2020 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Kroppsprodukter

 

Ibland glömmer vi bort att även huden på kroppen behöver tas hand om. Man koncentrerar sig mest på ansiktet och tänker inte på att huden faktiskt sträcker sig ut över hela kroppen.

Kroppen behöver däremot inte lika många produkter och rutiner som ansiktet behöver, men den behöver ändå vårdas.

Huden på kroppen behöver till exempel inte rengöring och ansiktsvatten utan den behöver bara att hållas återfuktad. Däremot behöver även huden på kroppen exfolieras lite då och då, och det kan man göra på olika sätt.

Kroppsborste

För att exfoliera kroppen kan man använda sig av olika produkter. Många gillar att använda sig av en härlig och kornig skrubb i duschen men man behöver inte alltid just ha en skrubb för att exfoliera kroppen.

Man kan till exempel, använda sig av en kroppsborste för att skrubba bort död hud på kroppen och den kan användas på lite olika sätt. För ett bättre resultat kan man torrborsta sig innan man duschar, detta ger en djupare effekt och är väldigt bra för att få bort döda hudceller mer effektivt. Detta hjälper även till att sätta igång cirkulationen, vilket är bra för att reducera och förhindra uppkomsten av celluliter på låren.

Ett annat sätt man kan använda sig av en kroppsborste på är att använda den i duschen, detta ger ett mildare resultat och passar bättre för någon som är känslig. Även detta är ett effektivt sätt att få bort döda hudceller och att sätta igång blodcirkulationen på.

Peeling

För de som inte gillar att använda sig av kroppsborste finns det mängder med andra alternativ för att bli av med döda hudceller och få en len, fräsch hud på kroppen.

Man kan istället använda sig av en härlig skrubb för kroppen, det här är också ett bättre alternativ för en känslig hy.

Det finns en hel del olika skrubbar som doftar ljuvligt och som både avlägsnar dina döda hudceller och återfuktar huden.

Även med en skrubb kan man jobba med att sätta igång cirkulationen bättre för att motverka celluliter och gropar på låren.

Bodylotion

För att hålla huden återfuktad är det viktigt att smörja in kroppen med bodylotion eller body butter. Skillnaden mellan dessa produkter är att en bodylotion är lite tunnare och passar bra under sommaren eller för någon som inte behöver så mycket fukt. En body butter är tjockare och passar bättre för någon som är väldigt torr eller under vinterhalvåret då många upplever att de blir mer torra.

Är man väldigt torr kan det vara bra att göra detta cirka två gånger om dagen varje dag, är man mindre torr kan det vara bra att smörja in sig efter varje dusch. Detta ger huden fukt, vitaminer och mineraler och minskar hudproblem på kroppen.

Att hålla kroppen återfuktad är även viktigt för någon som har benägenhet till att få hudbristningar, då detta hjälper till att motverka uppkomsten av nya bristningar och i vissa fall även att reducera de bristningar man redan har.