Läppvård

Posted by on okt 26, 2020 in Tips och tricks | 0 comments

Många lider av torra och spruckna läppar, detta kan bero på lite olika saker. En av anledningarna till att man får torra läppar kan vara att kroppen är uttorkad och att man inte får i sig den mängd med vatten som man behöver.

En annan anledning till dessa besvär kan vara den torra luften vi har under vintern här hemma. För att läpparna ska vara friska och återfuktade behöver vi ta lite extra hand om dom ibland.

Det här kan vi göra på bästa sätt genom att dricka mycket vatten och att använda bra produkter som är anpassade efter läpparna.

Ett bra tips för att få bort det döda hudlagret på läpparna som orsakar mer torrhet och sprickor är att använda sig av en fuktig handduk och försiktigt gnugga med den på läpparna. Detta avlägsnar de döda hudcellerna som kan ligga kvar på läpparna som en hinna och förhindra att de produkter som används inte får någon effekt.

Ett annat väldigt enkelt och bra sätt för att avlägsna denna hinna är att använda sig av tandborsten efter att man borstat tänderna. Gnugga försiktigt med tandborsten på läpparna och smörj läpparna med något fuktgivande efteråt.