Så skapar du en hudvårdsrutin

Posted by on maj 2, 2021 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Så skapar du en hudvårdsrutin

En bra hudvårdsrutin kan göra underverk för huden. Det viktigaste är att utgå från just din hudtyp och ditt hudtillstånd när du sätter ihop rutinen med olika produkter. Det behövs inte alltid en lång uppsättning med produkter, utan det kan räcka med några få utvalda nyckelprodukter i rutinen. Här kan du läsa mer om hur du skapar en effektiv hudvårdsrutin.

Använd produkter för din hudtyp

För att uppnå önskade resultat är det viktigt att hudvårdsprodukterna är anpassade efter just din hudtyp. Det är vanligt att dela in hudtyperna enligt följande:

  • Torr
  • Fet
  • Blandad
  • Känslig
  • Normal

Utöver det går det även att anpassa hudvårdsprodukterna efter specifika hudtillstånd och hudproblem, exempelvis rynkor, akne, yttorrhet, pigmenteringar och förstorade porer. Med andra ord är det en hel del att tänka på när du väljer hudvårdsprodukter till din hudvårdsrutin. Hos Hudoteket kan du få kostnadsfri professionell hjälp att skräddarsy din rutin. Du kan prata med deras utbildade och diplomerade hudterapeuter och få hjälp att hitta rätt i djungeln av hudvårdsprodukter. De erbjuder rekommendationer och tips utifrån just din hud. Du kan kontakta dem via mejl, telefon och chatt. Hos Hudoteket hittar du även ett stort utbud av populära hudvårdsmärken som Exuviance, Medik8 och SkinCeuticals. Som medlem får du dessutom bonus på allt du handlar.

Anpassa antalet steg efter din livsstil

Det är även viktigt att anpassa hudvårdsrutinen utifrån din livsstil. Vissa älskar att spendera lång tid i badrummet med massor av olika hudvårdsprodukter. Andra vill ha så få produkter som möjligt så att hudvården är snabb och effektiv. Rutinen bör alltid innehålla följande steg:

  • Rengöring
  • Serum
  • Återfuktande kräm

Rengöringen behövs för att ta bort smink och orenheter. Rengör ansiktet både morgon och kväll. Om du vill kan du applicera toner och exfoliering efter rengöringen för att göra din hud mer återfuktat samt mer mottaglig för serumet.

Serumet är en av de viktigaste produkterna eftersom det är djupverkande. Det finns ett nästintill oändligt utbud av serum och det är viktigt att välja ett som är avsett för just ditt hudtillstånd. Det finns exempelvis serum mot rynkor, hyperpigmenteringar, yttorrhet och glåmig hy. Serumet är oftast en av de dyraste produkterna eftersom det är vanligt att det innehåller en hög koncentration av aktiva ingredienser. Det är med serumet som du kan välja vad det är du vill uppnå med din hudvård.

Sist men inte minst bör du avsluta rutinen med en återfuktande hudkräm som låser in serumet. Om det är en dagkräm är det viktigt att den innehåller solskydd annars måste du komplettera med solkräm efteråt. Även ansiktskrämen ska såklart anpassas efter din hudtyp för att ge maximal effekt.

Komplettera gärna ovanstående rutin med en ansiktsmask och en ansiktsskrubb någon gång i veckan för att ge huden en boost.