Skapa en hudvårdsrutin med bra produkter

Posted by on okt 15, 2022 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Skapa en hudvårdsrutin med bra produkter

Ett av årets trendord måste helt klart vara hudvårdsrutin. Var man än tittar pratas det om att ha en speciell rutin för sin hud och på sociala medier delar influencers sina egna rutiner på löpande band. Troligen har begreppet blivit så populärt eftersom det faktiskt är bra att ha en speciell rutin för sin hud. Det behöver dock inte vara krångligt. Här kan du läsa om vilka produkter du behöver för att kunna skapa din egen rutin.

Krångla inte till det

AHA, BHA, retinol, syra och hyaluron. Ibland är det lätt att känna sig skrämd av alla termer som florerar inom hudvård. Det behöver dock inte vara så krångligt. För att skapa en bra rutin kring din hudvård behöver du faktiskt inte så många produkter. Det är istället bättre att börja med få och sedan bygga ut rutinen. På så sätt kan du också lättare se vad som fungerar i din rutin och vad som inte gör det.

Bra produkter att köpa hem

För att kunna skapa en hudvårdsrutin behöver du dock några olika produkter. Först och främst behöver du en mild rengöring att ta bort smink och orenheter med. Dessa finns i mängder av varianter, till exempel som kräm, mousse och balm. När du har rengjort ditt ansikte behöver du en toner. Den tar bort de sista orenheterna och förbereder din hy för ytterligare hudvård. När ansiktet är rent är det dags att följa upp med ett serum. Ett serum är ingen kräm utan snarare än vätska, antingen oljig eller vattning, som smörjs in i ansiktet. Anledningen till att man ska använda serum är att det har mindre molekyler och därför kan gå djupare ned i huden. Välj ett serum som passar din hudtyp, till exempel ett fuktgivande om du är torr eller ett porsammandragande om du har oren hy. Efter serumet kan du gå på med din fuktighetskräm. Välj gärna en som har solskyddsfaktor. Du kan också komplettera din rutin med en skön ögonkräm, sedan är du klar. Om du har möjlighet så kan det vara bra att välja ekologisk hudvård då den tenderar att vara mildare mot huden.

Sköna masker

Någon gång i veckan kanske du vill lägga lite extra tid på din hud. Vad passar då inte bättre än en skön ansiktsmask? Även dessa finns i mängder av varianter, till exempel rengörande eller återfuktande. Det finns också masker med syror som fungerar som en mild peeling. Kan du inte bestämma dig för vilken typ av mask du ska välja? Då kan du ägna dig åt så kallad multimasking. Det kan innebära att man till exempel lägger en återfuktande mask på torra partier samtidigt som man lägger en rengörande mask på orena partier i ansiktet.