Skonsam rengöring för huden

Posted by on jun 30, 2020 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Skonsam rengöring för huden

En ren hud som får rätt återfuktning får en härlig lyster. Det finns många olika hudtyper och det gäller att hitta rätt produkter för att huden ska må bra. Huden ändras med åldern och därför kan du också behöva byta rengöringsprodukter. Ett fel som många gör är att använda hudvårdsprodukter för rengöring som torkar ut. Huden blir också torr om du vistas i torra miljöer. Det kan också vara att du inte får i dig tillräckligt med vätska och då spricker huden lätt. Ofta beror dock torr hud på att huden har ändrat sig med åldern. Ibland förändras huden också vid sjukdomar eller för att man drabbats av eksem.

Rengör huden rätt och var observant på förändringar

Oavsett ålder så är det bra att använda produkter som är milda och helst oparfymerade. Har du torr hud ska du undvika att använda tvålliknande produkter och istället satsa på mild olja eller rengöringsmjölk. Uppstår torr hud väldigt plötsligt kan det bero på sjukdom. Skulle du uppleva att du fått värk och samtidigt fått torrare hud kan du läsa på om artros som även påverkar nivåerna av hyaluronsyra. Brist på hyaluronsyra kan påverka huden då bristen bidrar till att bryta ned brosk och bindväv. En känslig hud med brist på bland annat aminosyror blir också torrare om du använder fel produkter. Känslig hud mår bra av samma produkter som en torr hud men behöver du lite mer djuprengöring kan en rengöringsgel vara en lösning.

Djuprengöring för torr hud

Även vid torr hud kan man ibland vilja gör en riktig djuprengöring. En ansiktsmask kan vara en lösning för att göra rent på djupet och samtidigt återfukta. Ett bra alternativ är att göra sin egen ansiktsmask som är extra skonsam. Dessutom är det miljövänligt och du slipper garanterat tillsatser som torkar ut huden. Tar du hand om din torra hud på rätt sätt kommer du snabbt märka stor skillnad.