Slipp torr hud under vintern

Posted by on jun 7, 2020 in Hudvårdsprodukter | 0 comments

Slipp torr hud under vintern

Många känner säkert igen sig när vintern kommer och huden blir torr. På vintern ändras luftfuktigheten både ute och inne dramatiskt och det gör även hudens möjligheter att hålla sig fuktig. Särskilt är huden i ansiktet utsatt, då man vanligen inte heller skyddar det med klädesplagg. Med rätt hudvård brukar man dock enkelt få bukt med besvären.

Anpassa sin hudvård

Att ha samma strategi när det gäller hudvård året om, är ingen bra idé. Nya årstider kräver lite nya rutiner, särskilt är skillnaderna som störst mellan de varmaste månaderna och de kallaste. Många får också säsongsbundna besvär med sina kroppar. Kylan kan påverka ryggar och knän, med exempelvis artros som följd. Huden är nästan alltid i behov av fukt, men när det är kallt behövs även lite fett. I grunden ligger den vanliga rengöringen och på vintern kan denna rengöring göras med lite fetare produkter.

Att använda milda produkter är vägen att gå enligt många hudexperter, rengöringsmjölk är exempelvis mildare och fetare för hyn. Rengöring på vinter brukar vara rengöringskräm, rengöringsmjölk och rengöringsolja. På vintern kan man gärna undvika rengöringsvatten och geler. En fetare kräm kan skydda huden bättre när kylan kommer. Viktigt att komma ihåg är att produkter med mycket vatten kan skada huden då minusgraderna kryper nedåt.

Miljarder varje år

Varje år lägger svenskarna ut flera miljarder kronor på olika krämer, serum och andra produkter för hudvård. Även om många av produkterna faktiskt gör nytta, så som att återfukta och smörja, finns det mer att tänka på. Enligt Johanna Gillbro som är hudforskare måste man även tänka på vad man äter. Maten och hur vi processar den kan ha påverkan på huden. De flesta känner nog igen sig i när man slarvat med snabbmat och man känner sig helt flottig i ansiktet. Enligt forskningen kan det alltså ligga något i detta.