En bra hudvårdsrutin är grunden för en hälsosam hy

Posted by on jan 14, 2020 in Huden | 0 comments

En bra hudvårdsrutin är grunden för en hälsosam hy

Även om en sund livsstil, kost och träning också är avgörande för en hälsosam hy, så krävs det även en bra hudvårdsrutin för att huden ska kunna vara i ett bra och hälsosamt skick.

En vardaglig hudvårdsrutin är avgörande för hudens välmående, för att huden ska kunna vara i rätt balans är det viktigt att använda passande produkter.

Produkterna i rutinen ska vara anpassade efter just din hudtyp, tillstånd och behov. Använder man fel produkter kan man istället få problem med huden eller att man inte får någon effekt alls av de saker man använder.

Därför är det viktigt att ta reda på vad man har för hudtyp och hudtillstånd för att kunna anpassa sin hudvård efter detta.

En vardaglig rutin ska bestå av rengöring, ansiktsvatten, ögonkräm och dag- och nattkräm. Dessa produkter går hand i hand med varandra för att ge resultat och bli effektiva. Denna rutin ska vara något man gör på morgonen när man vaknar (för att rensa de slaggämnen huden utsöndrat under natten) och på kvällen innan man lägger sig. Detta kommer vara avgörande för hudens hälsa, speciellt för någon som har problem med sin hy såsom till exempel akne eller känslig och torr hy.

Förutom att huden behöver en vardaglig rutin behöver den också lite extra vård, därför är det bra att använda exfoliering och mask. Det här är något man bör göra 1-3 gånger i veckan för att bli av med den smuts som en rengöring inte kommer åt. Många brukar skippa denna rutin men för att få maximala resultat av sina vardagliga produkter och bibehålla en hälsosam hud, är det bra att få in detta i sina rutiner.